Από / προς το Αεροδρόμιο Αράξου

Πληροφορίες μετάβασης για τον Αερολιμένα Αράξου

Save

Οδικώς: Διαδρομή Πάτρα – Αεροδρόμιο Αράξου

Το ταξίδι από την Πάτρα προς το Αεροδρόμιο Αράξου εξυπηρετεί η Νέα Εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Ο συγκεκριμένος δρόμος απαιτεί προσοχή στην οδήγηση, καθώς δεν διαθέτει διαχωριστική νησίδα, ενώ συνδέεται με αρκετούς κάθετους αγροτικούς δρόμους από τους οποίους διέρχονται αγροτικά οχήματα.

Save

Save

Ο δρόμος διασχίζει την περιοχή της Κάτω Αχαΐας και μετά από μερικά χιλιόμετρα, την περιοχή “Μποντέικα”.

Μετά από λίγα μέτρα από την περιοχή “Μποντέικα”, υπάρχουν αρκετές πινακίδες μεταξύ των οποίων και αυτές που κατευθύνουν για το Αεροδρόμιο Αράξου, το Μετόχι και την Καλόγρια (όπως και στις φωτογραφίες). Σε αυτό το σημείο η πορεία γίνεται με στροφή προς τα δεξιά, όπως υποδεικνύουν και οι πινακίδες.

Save

Save

Μετά την δεξιά στροφή, η πορεία συνεχίζεται περίπου για 700 μέτρα, μέχρι το σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται σε δύο διευθύνσεις. Η πορεία συνεχίζει πάλι προς τα δεξιά, όπως ορίζουν οι αντίστοιχες πινακίδες.

Έπειτα η οδήγηση πραγματοποιείται κατά μήκος του αγροτικού δρόμου για περίπου 8 χιλιόμετρα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Στο τέλος του αγροτικού δρόμου, βρίσκεται το Αεροδρόμιο Αράξου.

Save

Save

Διαδρομή Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου με αυτοκίνητο

Οδικώς: Διαδρομή Αθήνα – Αεροδρόμιο Αράξου

Για το ταξίδι από Αθήνα προς το Αεροδρόμιο Αράξου θα πρέπει  να επιλέξετε πρώτα την Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Αφού περάστε τα διόδια του Ρίου στην Πάτρα, επιλέξτε την αριστερή λωρίδα, ώστε να εισέλθετε στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Μετά το τέλος της περιμετρικής θα μπείτε αυτομάτως στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου και θα συνεχίζετε με βάση τις ανωτέρω πληροφορίες.

Διαδρομή Αθήνα - Αεροδρόμιο Αράξου με αυτοκίνητο

Αεροδρόμιο Αράξου προς Κυλλήνη και Ζάκυνθο

Το ταξίδι προς την Ζάκυνθο, το δημοφιλές νησί του Ιονίου, εξυπηρετεί ιδιαίτερα το Αεροδρόμιο του Αράξου, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της Κυλλήνης, που συνδέει την Πελοπόννησο με την Ζάκυνθο και άλλα Ιόνια νησιά. Για την άφιξη στο λιμάνι της Κυλλήνης από το Αεροδρόμιο του Άραξου, υπάρχουν οι εξής τρόποι:

  • με ταξί (το κόστος της διαδρομής είναι περίπου 50 €)
  • με υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ (κυρίως εάν ταξιδεύετε με Ryanair)

Αν θέλετε να ταξιδέψετε από το Αεροδρόμιο Αράξου για Κυλλήνη ή για Ζάκυνθο με λεωφορείο θα πρέπει να ταξιδέψετε μέσω Πάτρας.

Λεωφορεία από το Αεροδρόμιο Αράξου προς Κυλλήνη, Ζάκυνθο

Εάν ταξιδεύετε με Ryanair, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο προκειμένου να σας μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Πάτρα. Από τον κεντρικό σταθμό θα πρέπει να περπατήσετε περίπου πέντε λεπτά προκειμένου να φτάσετε στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ Ζακύνθου, απ’όπου θα πάρετε το λεωφορείο για Κυλλήνη ή Ζάκυνθο. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ζακύνθου βρίσκεται επίσης στην οδό Όθωνος Αμαλίας, όπως και το ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Δρομολόγια Πάτρα – Ζάκυνθος

Δευτέρα – Σάββατο: 11:00, 15:30, 19:30
Κυριακή: 11:00, 15:30, 19:30


Δρομολόγια Ζάκυνθος – Πάτρα

Δευτέρα – Σάββατο: 05:15, 10:00, 14:15, 18:15
Κυριακή: 07:45, 10:00, 14:15, 18:15

Τιμές Εισιτηρίων

Εισιτήριο απλής μετάβασης: 8,70€

*στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το πορθμείο

Τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν βάση των δρομολογίων των πλοίων για Ζάκυνθο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας ΚΤΕΛ Ζακύνθου: 26950 22255 (Ζάκυνθος), 2610 220993 (Πάτρα)

Διαδρομή από ΚΤΕΛ Αχαϊας προς ΚΤΕΛ Ζακύνθου

Λεωφορεία από Ζάκυνθο, Κυλλήνη προς Αεροδρόμιο Αράξου

Από Ζάκυνθο για να φτάσετε στο Αεροδρόμιο Αράξου θα πρέπει να επιλέξτε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ζακύνθου για Πάτρα. Από τον σταθμό του ΚΤΕΛ Ζακύνθου της Πάτρας θα πρέπει να περπατήσετε περίπου πέντε λεπτά προκειμένου να φτάσετε στο ΚΤΕΛ Αχαΐας απ’ οπού αναχωρεί το λεωφορείο για το Αεροδρόμιο Αράξου. Δρομολόγια για Αεροδρόμιο Αράξου εκτελούνται μόνο βάση των δρομολογίων της Ryanair και οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται περίπου τρεις ώρες πριν την πτήση.