Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Πάτρας – ΚΤΕΛ Αχαϊας

Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων Πάτρας – ΚΤΕΛ Αχαΐας είναι ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων την Πάτρας. Από τον σταθμό πραγματοποιούνται δρομολόγια προς πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αίγιο, Άργος, Άρτα, Βόλο, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Πύργο, Χαλκίδα, Αιδηψό.

Που βρίσκεται ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Πάτρας;

Ο σταθμός βρίσκεται στην συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Ζαΐμη κοντά στο κέντρο της πόλης, περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Επίσης βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ΟΣΕ της Πάτρας.

Παροχές

Στο χώρο του σταθμού ΚΤΕΛ Αχαϊας λειτουργεί καφετέρια, ΑΤΜ ανάληψης χρημάτων και γκισέ πληροφοριών. Ακριβώς πάνω από τον σταθμό βρίσκεται και το Info center της πόλης, η αγορά Αργύρη, η οποία στεγάζει όλο τον χρόνο ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εκδηλώσεις. Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον σταθμό βρίσκονται επίσης 3 ξενοδοχεία, χώροι parking, καφετέριες, εστιατόρια και πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισητηρίων. Ακριβώς έξω από τον σταθμό ΚΤΕΛ λειτουργεί επίσης σταθμός ταξί και σταθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Εισιτήρια και κρατήσεις για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Πάτρα.

Εισιτήρια μπορείτε να αγοράζετε στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Πάτρας του ΚΤΕΛ Αχαΐας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης εισιτηρίων με την προϋπόθεση πως θα βρεθείτε στον σταθμό μισή ώρα πριν την αναχώρηση του λεωφορείου, προκειμένου να αγοράσετε το εισιτήριό σας. Το ΚΤΕΛ Αχαΐας διαθέτει και πλατφόρμα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων (χωρίς ξενόγλωσση υποστήριξη).

Από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Πάτρας προς το Νέο Λιμάνι Πάτρας.

Η αστική συγκοινωνία της Πάτρας δρομολογεί αστικά λεωφορεία από και προς το νέο λιμάνι της Πάτρας με βασικό σταθμό τα ΚΤΕΛ Αχαϊας Πάτρας. Πρόκειται για την γραμμή νούμερο 18 η οποία πραγματοποιεί το κυκλικό δρομολόγιο Νέο Λιμάνι – Ακτή Δυμαίων – Αγ. Ανδρέου – Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. – Όθωνος Αμαλίας – Ακτή Δυμαίων – Νέο Λιμάνι.
Το πρώτο δρομολόγιο πραγματοποιείται από τον Υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ Αχαϊας Πάτρας στις 10:30, ενώ από το νέο λιμάνι στις 11:00.
Το τελευταίο δρομολόγιο πραγματοποιείται από τον Υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ Αχαϊας Πάτρας στις 17:30, ενώ από το νέο λιμάνι στις 18:00.
Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά μία ώρα.

Αποστολή μικροδεμάτων

Στο πίσω μέρος του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Πάτρας του ΚΤΕΛ Αχαΐας, μπορείτε να βρείτε την υπηρεσία αποστολής μικροδεμάτων, μέσω της οποίας μπορείτε να στείλετε ασυνόδευτα δέματα σε περιοχές όλης της Αχαΐας και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας που καλύπτονται από το δίκτυο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Το τηλέφωνο της υπηρεσίας μικροδεμάτων είναι 2610 623 889.

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης επιβατών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Πάτρα:
2610 623 886 – 2610 623 887 – 2610 623 888

Save