Υπεραστικός Σταθμός Λεωφορείων Κηφισού

Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Αθήνας

Πώς να φτάσετε στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων Κηφισού

Με λεωφορείο

Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μπορείτε να πάρετε το αστικό λεωφορείο με αριθμό X93 το οποίο εξυπηρετεί το κοινό 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το δρομολόγιο διαρκεί 45 λεπτά με 1 ώρα και το κόστος του κανονικού εισιτηρίου είναι 5 € (2,5 € με έκπτωση). Εισιτήρια πωλούνται σε κιόσκι στο αεροδρόμιο, στον σταθμό επιβίβασης αστικών λεωφορείων – πριν μπείτε στο λεωφορείο.

Από το κέντρο της Αθήνας – Πλατεία Ομονοίας μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο του ΟΑΣΑ με αριθμό 051. Το λεωφορείο αναχωρεί από την οδό Μαινάνδρου. Για να φτάσετε εκεί θα “κατεβείτε” την οδό Αγίου Κωνσταντίνου από την Ομόνοια. Η τρίτη κάθετος που θα συναντήσετε είναι η οδός Μαινάνδρου. Τα λεωφορεία αναχωρούν καθε 7-20 λεπτά (ανάλογα με την ώρα και την ημέρα).

Από το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να πάρετε τον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (Γραμμή 1 – πράσινη γραμμή) μέχρι την πλατεία Ομονοίας και από εκεί ακολουθήστε τις ανωτέρω πληροφορίες. Ώστε συνεχίσετε με το λεωφορείο του ΟΑΣΑ 051.

Με το Αττικό Μετρό

Παρ’ όλο που η Αττική διαθέτει ένα σύγχρονο και μοντέρνο Μετρό, δεν υπάρχει σταθμός μετρό στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων του Κηφισού. Ο κοντινότερος σταθμός metro είναι αυτός του Ελαιώνα (Γραμμή 3 – μπλε γραμμή). Από εκεί μπορείτε να περπατήσετε 15-20 λεπτά ή να πάρετε ταξί για διαδρομή περίπου 10 λεπτών.

 

Εκδοτήρια εισιτηρίων

Κάθε εταιρία ΚΤΕΛ διαθέτει το δικό της κιόσκι εισιτηρίων στον σταθμό. Σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας μετρητά, καθώς πολλά ΚΤΕΛ δεν παρέχουν την δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα.

Ο Υπεραστικός Σταθμός Λεωφορείων Κηφισού εξυπηρετεί τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ:

Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λακωνίας, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Φλώρινας, Χαλκιδικής. 

Ο σταθμός βρίσκεται πλησίον των περιοχών Αιγάλεω και Περιστερίου στην Δυτική Αττική.