Ορεινή Ναυπακτία

Επισκευτείτε την Ορεινή Ναυπακτία και απολαύστε καταπράσινα τοπία και μαγευτικές διαδρομές πεζοπορίας & ορειβασίας.

Σε κοντινή απόσταση από την Πάτρα, η Ορεινή Ναυπακτία αποτελεί μία πρώτης τάξης πρόταση για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την φύση μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Φεύγοντας από την Ναύπακτο, κατευθύνεστε προς τα χωριά Κάτω Δάφνη και Ευπάλιο. Ο ανηφορικός δρόμος προσφέρει καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και τις αντικρυστές ακτές της Πελοποννήσου. Πρώτη στάση είναι η Μονή Βαρνάκοβας. Το μοναστήρι αυτό ιδρύθηκε από τον όσιο Αρσένιο τον Βερνικοβίτη το 1077 και ήταν αφιερωμένο στην Παναγία. Το μοναστήρι υπήρξε καταφύγιο αγωνιστών το 1821, για αυτό και οι Τούρκοι το κατεδάφισαν μετά την πτώση του Μεσολογγίου.

Έπειτα διασχίζετε την κοιλάδα του Μόρνου. Για να περιηγηθείτε στην Ορεινή Ναυπακτία ακολουθείτε τον δρόμο προς την Άνω Χώρα που περνά από τα χωριά Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού και Κάτω Χώρα. Στον δρόμο για κεφαλοχώρια όπως η Άνω Χώρα και ο Πλάτανος, υπάρχει επίσης και η Αμπελακιώτισσα, όπου βρίσκεται και το ιστορικό μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, που γιορτάζει με ονομαστό πανηγύρι στις 15 Αυγούστου.

Η επιβλητική φύση και ηρεμία αποτελούν πολο έλξης για τον επισκέπτη. Μια εκδρομή στην Ορεινή Ναυπακτία είναι ιδανική για τους φυσιολάτρες και τους αθλητές που επιθυμούν να περπατήσουν, ή  να τρέξουν μέσα στο γεμάτο οξυγόνο πευκόδασος. Επίσης η ποικιλία των ξενοδοχείων δίνει την ευκαιρία για μοναδικά ρομαντικά weekends, και φυσικά, για οικογενειακές εξορμήσεις.

Υπάρχουν 4 μονοπάτια πεζοπορίας, στα οποία έχουν δοθεί ονομάτα μυθικών προσώπων από την Αρχαία Αιτωλία.

  • Ηρακλή [Άνω Χώρα – Αμπελακιώτισσα]: 3 ώρες

  • Αταλάντης [Άνω Χώρα – Κρυονέρια]: 4 1/2 ώρες

  • Δηιάνειρας [Άνω Χώρα – Πόδος]: 3 ώρες

  • Οινέα [Άνω Χώρα – Κάτω Χώρα – Άνω Χώρα]: 1 ώρα & 45′

Όλα τα μονοπάτια ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο της  Άνω Χώρας. Πηγαίνοντας προς το γήπεδο, θα βρείτε 3 πινακίδες με χάρτη, αναλυτικές περιγραφές και χρόνους διαδρομών.

Κρυονέρια Ορεινής Ναυπακτίας

Τα Κρυονέρια είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ορεινής Ναυπακτίας. Σε υψόμετρο 1.400 μέτρων περιτριγυρισμένα από ένα μαγευτικής ομορφιάς ελατόδασος, καστανιές και πλατάνια, τα Κρυονέρια προσφέρουν στον επισκέπτη γαλήνη με αντίθεση την άγρια ομορφιά του δάσους. Πρόκειται για έναν προορισμό που είναι εξίσου δημοφιλής και το καλοκαίρι, για το παραδοσιακό πανηγύρι με τα ρουμελιώτικα συγκροτήματα, τα ντόπια κρασιά και τα ψητά της σούβλας.

Στα Κρυονέρια σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την διαμονή σας στον ολοκαίνουριο τετράστερο ξενώνα Omalia Village.

Φράγμα του Ευήνου

Επισκεπτόμενοι την περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε από κοντά του φράγμα του Εύηνου ποταμού. Πρόκειται για ένα έργο που εγκαινιάστηκε το 2001 και το οποίο δημιουργεί μια τεχνητή λίμνη έκτασης 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το όλο έργο δημιουργεί ένα μοναδικής ομορφιάς αξιοθέατο, ενώ η απόλυτη ησυχία που επικρατεί ηρεμεί και αναζωογονεί τον επισκέπτη.

Διαδρομή Πάτρα – Ορεινή Ναυπακτία (Άνω Χώρα)

Με αυτοκίνητο

Η διαδρομή Πάτρα – Ορεινή Ναυπακτία με αυτοκίνητο είναι 70 – 90 χιλιόμετρα (ανάλογα με τον τελικό προορισμό σας) και πραγματοποιείται σε από 1 ώρα και 45 λεπτά έως 2 ώρες και 15 λεπτά.

Ο δρόμος έχει αρκετές στροφές και σε μερικά σημεία έχει προβλήματα, όμως το υπέροχο τοπίο αποζημιώνει την όποια ταλαιπωρία. Τους χειμερινούς μήνες η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Διαδρομή Πάτρα - Ορεινή Ναυπακτία (Άνω Χώρα)

Ξενοδοχεία στην Ορεινή Ναυπακτία

Η περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας διαθέτει πλήθος καταλυμάτων για οικονομικά, αλλά και ακριβά γούστα. Επιλέξτε το ξενοδοχείο που ταιριάζει στα μέτρα σας και απολαύστε την διαμονή σας σε ένα από τα γραφικά χωριά της περιοχής.

Booking.com
Booking.com

Εξερευνήστε άλλες περιοχές