Ναύπακτος

Η Ναύπακτος είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Είναι μια όμορφη πόλη, η οποία έχει γραφικό ιστορικό κέντρο, ένα πανέμορφο κάστρο και φυσικά το φημισμένο της λιμανάκι.

Το 1204 η Ναύπακτος ήρθε στα χέρια των Ενετών, εξού και η ονομασία Lepando. Το φρούριο που περιβάλει την πόλη φτιάχτηκε από τους Ενετούς τον 15ο αιώνα. Στα τείχη του κάστρου στο λιμάνι υπάρχει και το άγαλμα του πυρπολητή Γ. Ανεμογιάννη, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο κατά την διάρκεια της πολιορκίας της πόλης το 1821. Στο λιμενοβραχίονα έχει στηθεί και το άγαλμα του Ισπανού λογοτέχνη Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που πήρε μέρος στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η πόλη ήταν πολύ καλά οχυρωμένη και αυτό φαίνεται από τις αποθήκες και τις τεράστιες δεξαμενές νερού που υπήρχαν στην κορυφή του λόφου του κάστρου. Εκεί υπάρχει και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Η θέα από το σημείο αυτό είναι ειδηλλιακή.

Το λιμανάκι της Ναυπάκτου έχει 2 στρογγυλούς πύργους και Βενετσιάνικο χαρακτήρα. Παραδίπλα απλώνεται παραλία μήκους άνω των 5 χιλιομέτρων, διαθέσιμη για μπάνιο, φαγητό και ποτό.

Ο Πύργος του Ρολογιού χτίστηκε τον 20ο αιώνα στο κατώτερο διάζωμα του τείχους του κάστρου. Σε αυτό το τμήμα βρισκόταν η εσωτερική πόλη, το ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου. Στο ιστορικό κέντρο θα συναντήσετε λιθόστρωτα δρομάκια, πέτρινες σκάλες, καλντερίμια και παλιές κατοικίες.

Το κλίμα της Ναυπάκτου θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας. Η πόλη έχει τουριστική υποδομή όλο το χρόνο: το καλοκαίρι οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις παραλίες, ενώ τον χειμώνα τα ξακουστά χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας και των extreme sports, οι δύο πιο κοντινές βουνοκορφές είναι η Γραμμένη Οξιά στα 1730μ. και το Τσακαλάκι στα 1710μ.

Αξιοθέατα

  • Αρχοντικά των οικογ. Τζαβέλλα & Μπότσαρη
  • Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη
  • Συλλογή Νικολάου Φαρμάκη (Μουσείο Ιερού Αγώνα 1821)
  • Ξωκλήσι Προφήτη Ηλία
  • Πύργος του Ρολογιού
  • Άγαλμα Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Χρήσιμα Τηλ.

  • Δήμος: 26340 24150
  • Αστυνομία: 26340 27258
  • Κέντρο Υγείας: 26340 23690
  • Λιμεναρχείο: 26340 27909

Διαδρομή Πάτρα – Ναύπακτος

Με αυτοκίνητο

Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης οδηγήστε με προορισμό το Ρίο. Έχοντας επιλέξει εάν θα περάσετε το κανάλι με καράβι, ή μέσω της γέφυρας, επιλέγετε την αντίστοιχη διαδρομή και φτάνετε στο Αντίρριο από όπου θα ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιτέας. Στην διασταύρωση του Πλατανίτη θα στρίψετε δεξιά και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεστε το κέντρο της Ναυπάκτου.

Booking.com
Booking.com

Εξερευνήστε άλλες περιοχές