Αξιοθέατα της Πάτρας

Πάτρα – κόμβος τουρισμού και πολιτισμού

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με 214.000 κατοίκους.

Πλούσια σε ιστορία, θεωρείται πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, καθώς το λιμάνι συνδέει την Πάτρα με λιμάνια της Ιταλίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της Πατραϊκής ιστορίας μπορεί κάποιος να το δει στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας βρίσκεται στην βόρεια είσοδο της πόλης και στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο κτίριο.

Τα Αξιοθέατα της Πάτρας έχουν μοναδικά γνωρίσματα και γι’ αυτό ο επισκέπτης αξίζει να αφιερώσει τον χρόνο του για να περιηγηθεί σε αυτά. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Αρχαίο Ωδείο, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η Αχάια Κλάους, ο αρχαιολογικός χώρος Βούντενης και φυσικά η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”.

Η γεωγραφική τοποθεσία της Πάτρας την καθιστά σημαντικό πολιτιστικό σταυροδρόμι καθώς βρίσκεται στο κέντρο του “τριγώνου” ΟλυμπίαςΔελφώνΕπιδαύρου. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που αξιοποιούν την στρατηγική θέση της Πάτρας και την χρησιμοποιούν σαν “βάση” με σκοπό να επισκεφτούν τους μοναδικής αξίας αρχαιολογικούς προορισμούς.

Ο επισκέπτης της Πάτρας, δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφτεί και τα ιστορικά Καλάβρυτα, απολαμβάνοντας την υπέροχης φυσικής ομορφιάς διαδρομή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Save

Booking.com
Booking.com