Αεροδρόμιο Άραξου

Ο Κρατικός Αερολιμένας της Πάτρας

Ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου

Το Αεροδρόμιο Αράξου βρίσκεται στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας (δυτικά του νομού Αχαϊας), 45 χλμ από το κέντρο της Πάτρας και 260 χλμ από την Αθήνα. Το Αεροδρόμιο Αράξου λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας την χειμερινή περίοδο κυρίως ιδιωτικά αεροσκάφη, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι εξυπηρετεί πτήσεις προγραμματισμένες ή πτήσεις charter από και προς πολλούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Παροχές Αεροδρομίου Αράξου

Ο Άραξος είναι μικρό, αλλά άνετο αεροδρόμιο. Στην αίθουσα αναχωρήσεων μπορείτε να βρείτε καταστήματα δώρων, κατάστημα αφορολόγητων ειδών (Duty Free shop) και snack bar,  όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, χυμούς ή αλκοολούχα ποτά με σνάκ, σάντουιτς, παγωτά, καθώς και τοπικά προϊόντα της πόλης.

Parking Αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο διαθέτει parking 75 θέσεων, λίγα μόλις μέτρα από τους χώρους των αφίξεων και αναχωρήσεων.

Ο χώρος του πάρκινγκ περιβάλλεται από προστατευτικό πλέγμα, παρ’όλα αυτά το αεροδρόμιο δεν ευθύνεται για την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Κρατήσεις θέσεων δεν πραγματοποιούνται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο parking στην Πάτρα και από εκεί να επιλέξετε κάποιο από τα δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαϊας για το αεροδρόμιο του Αράξου.

Πληροφορίες μετάβασης

Δυστυχώς οι επιλογές ενός ταξιδιώτη είναι περιορισμένες καθώς το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετείται από μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Οι ταξιδιώτες, φτάνοντας στο Αεροδρόμιο Αράξου μπορούν να διαλέξουν είτε ταξί, είτε να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Η ενοικίαση αυτοκινήτου εξυπηρετεί ιδιαίτερα, αλλά προτείνεται η κράτηση από νωρίς, καθώς την περίοδο αιχμής η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Κοντά στο Αεροδρόμιο

Σε κοντινή απόσταση από το Αεροδρόμιο Αράξου βρίσκονται οι καταγάλανες παραλίες του Ιονίου, όπως η παραλία της Καλόγριας (παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία), ενώ το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Δάσος της Στροφυλιάς και την Λίμνη του Κοτυχίου (τα οποία περιλαμβάνονται τους 11 προστατευόμενους υδροβιότοπους της χώρας). Πρόκειται για τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείτε μετά την άφιξή σας, ή πριν την αναχώρησή σας από το Αεροδρόμιο Αράξου.

Έχετε απορίες; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Αεροδρομίου Αράξου: +30 26930 54000

Τοποθεσία Αεροδρομίου Αράξου

Αναζήτηση διαμονής στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές

Booking.com
Booking.com