Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργανώνει Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα με σκάφη ανοικτής θαλάσσης στον Πατραϊκό κόλπο, ανοικτό και σε ξένες συμμετοχές, με λιμάνι ελλιμενισμού την Πάτρα, από τις 31 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2014. Ο αγώνας αυτός για τα σκάφη ORC international και IRC θα αποτελεί και αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης για το 2014. Για τα ORC Club σκάφη θα αποτελεί αγώνα για το Κύπελλο ORC Club 2014.

Η υποδοχή με τις διαδικασίες εγγραφής και ελέγχων ξεκινά από την Παρασκευή 30/5 και το Σάββατο 31/5, με πρώτη ιστιοδρομία την Κυριακή 1/6. Οι ιστιοδρομίες προγραμματίζονται να διεξαχθούν την Κυριακή 1/6, τη Δευτέρα 2/6, την Τρίτη 3/6 και την Τετάρτη 4/6, με απονομή και τελετή λήξης την ίδια μέρα και με διαδρομές, έναν (1) μεγάλο αγώνα ανοικτής θαλάσσης και αγώνες όρτσα–πρίμα ή παράκτιες ή παλινδρομικές. Για τα σκάφη ORC club, αντί της μίας ημέρας όρτσα/πρίμα, θα διεξαχθείinshore διαδρομή ή μικρός αγώνας ανοικτής θάλασσας.

Επιπλέον, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών φιλοδοξεί να φιλοξενήσει σκάφη από άλλους ομίλους της επικράτειας ή και του εξωτερικού, από την 1η Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες και κοινές προπονήσεις, για γνωριμία του στίβου. Προς τούτο έχει προγραμματίσει 2 αγώνες στον Πατραϊκό 3, 4 και 10, 11 Μαΐου ενταγμένους στο πρόγραμμα αγώνων της ΕΑΘ και προπονήσεις καθόλη την διάρκεια της περιόδου πριν το Πανελλήνιο.

Επίσης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών φιλοδοξεί να διαθέσει σκάφη προς ναύλωση, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από πληρώματα από μακρινούς ομίλους της επικράτειας και της αλλοδαπής, στην προσπάθειά του να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ιστιοπλόους και να αναβαθμίσει τον θεσμό.