Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Η ιστορία της Πάτρας μέσα σε ένα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής μουσείο

patras-museum-8
Το νέο αρχαιολογικό μουσείο Πάτρας, βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης. Καλύπτει συνολική επιφάνεια 5955 τ.μ, και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες αίθουσες για την μόνιμη έκθεση, μια αίθουσα που φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, μοντέρνα αίθουσα υποδοχής, καφετέρια, ελεύθερο περιβάλλοντα χώρο όπως επίσης και πάρκινγκ για τα οχήματα των επισκεπτών.

Τα εκθέματα του μουσείου που αφορούν στην χρονική περίοδο μεταξύ 3000 π.Χ. και 4ου αιώνα μ.Χ., προέρχονται από την πόλη της Πάτρας, καθώς επίσης και από τις περιοχές της νότιας και δυτικής Αχαΐας.

Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες. Την ιδιωτική ζωή, την δημόσια ζωή και τα νεκροταφεία αντίστοιχα. Τα πιο περίφημα από όλα τα αρχαία εκθέματα μεταξύ των άλλων, είναι αυτά που συναντώνται την Μυκηναϊκή και την Ρωμαϊκή περίοδο, κατά την διάρκεια των οποίων η Πάτρα βρισκόταν στο απόγειο της. Η Πάτρα ιδρύθηκε ως αποικία από τον Οκταβιανό Αύγουστο το 14 π.Χ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, φτάνοντας στο απόγειο του πλούτου της τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά
(Μέχρι 1η Απριλίου) Καθημερινά: 8:00 – 15:00
(Από 1η Απριλίου) Καθημερινά: 8:00 – 20:00
Ενήλικες – Κανονικό εισιτήριο: 4 ευρώ
Άτομα κάτω των 18 ετών, μαθητές & φοιτητές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας): Δωρεάν είσοδος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2613616100

Save

Save

Save

Save

Από το κέντρο της Πάτρας προς το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Save

Save

Save