Στην Πάτρα με αυτοκίνητο

Οδικά δίκτυα και τρόποι άφιξης στην Πάτρα

Από Αθήνα προς Πάτρα.

Για την άφιξη στην Πάτρα με αυτοκίνητο από την Αθήνα, βγαίνοντας από την πρωτεύουσα είτε από την Λεωφόρο Καβάλας είτε από την Αττική οδό θα εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο Α8 Ολυμπία Οδός.

Πρόκειται για έναν νέο και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με σημαντικό αριθμό πλευρικών πάρκινγκ και τουαλετών ενώ υπάρχουν και Σ.Ε.Α (Σταθμοί Έκτακτης Ανάγκης) με πρατήρια βενζίνης και καφεστιατόρια.

Η απόσταση από την Αθήνα προς Πάτρα είναι περίπου 216 χιλιόμετρα και η συνολική διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες με μέση ταχύτητα 110 χλμ/ώρα.

Μετά τα διόδια του Ρίου συνεχίζετε ευθεία και μετά από 5 χλμ θα συναντήσετε την πρώτη έξοδο για Πάτρα. Εάν θέλετε να φτάσετε στο νέο λιμάνι θα πρέπει να παραμείνετε στην αριστερή λωρίδα και να επιλέξετε την περιμετρική οδό για να βγείτε από την έξοδο “Γλαύκος” που οδηγεί στο νέο λιμάνι. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε από Πάτρα για Κεφαλονιά το πλοίο αναχωρεί από το παλιό λιμάνι.

Για τιμές διοδίων της διαδρομής Αθήνα – Πάτρα και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ολυμπίας Οδού.

Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” προς Πάτρα.

Για το ταξίδι με αυτοκίνητο από το Αεροδρόμιο Αθηνών προς την Πάτρα, θα πρέπει να εισέλθετε στην Αττική Οδό και να οδηγήσετε μέχρι το τέλος αυτής (στην Ελευσίνα). Αφού βγείτε από την Αττική Οδό, θα βρεθείτε αυτομάτως στην Εθνική Οδό Κορίνθου / Πάτρας. Συμβουλευτείτε τις ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή Αθήνα – Πάτρα.

Για τιμές διοδίων στην Αττική Οδό και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Αττικής Οδού.

Οδική Απόσταση Πάτρας από:
Αθήνα: 216 χλμ,
Θεσσαλονίκη: 459 χλμ,
Ιωάννινα: 245 χλμ.

Από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Κυλλήνη, Άραξο προς Πάτρα.

Η πρόσβαση προς Πάτρα από τις ανωτέρω περιοχές πραγματοποιείται από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει διόδια αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα, ενώ διασταυρώνεται με πολλούς αγροτικούς δρόμους.

Από Τρίπολη για Πάτρα.

Η Πάτρα συνδέεται με την Τρίπολη μέσω της Εθνικής Οδού 111.

Από Στερεά Ελλάδα (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Άρτα) προς Πάτρα.

Η Ιόνια Οδός συνδέει την Πάτρα με την Βορειοδυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Φτάνοντας στο Αντίρριο μπορείτε να επιλέξετε το Φέρυ Ρίου-Αντιρρίου, ή την Γέφυρα ώστε να φτάσετε στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο. Περισσότερες πληροφορίας μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της Ιόνιας Οδού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιβίβαση στα Φέρυ Ρίου-Αντιρρίου (δρομολόγια, τιμές εισιτηρίων) και την Γέφυρα θα βρείτε εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με τα διόδια της Γέφυρας δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Αναζήτηση διαμονής στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές

Booking.com
Booking.com