Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά – Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά – Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος

Ο Σταθμός του ΗΣΑΠ στον Πειραιά είναι η αφετηρία της γραμμής 1 (Πράσινη γραμμή), η οποία καταλήγει στην Κηφισιά.
Από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά το τρένο περνάει από τους σταθμούς: Νέο Φάληρο, Μοχάτο, Καλλιθέα, Ελ. Βενιζέλου, Πετράλωνα, Θησείο, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πλατεία Βικτωρίας, Αττική, Αγ. Νικόλαο, Κάτω Πατήσια, Αγ. Ελευθέριο, Άνω Πατήσια, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ειρήνη, Νερατζιώτισσα, Μαρούσι , ΚΑΤ και καταλήγει στον σταθμό Κηφισιάς.

Ο σταθμός βρίσκεται στην Ακτή Καλλιμασιώτη και εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της Αττικής, καθώς και τουρίστες που χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά για την μετάβασή τους προς κάποιο νησί του Αιγαίου.

Πως να φτάσω στον Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά – Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος;

Αν ταξιδεύετε με πλοίο προς Πειραιά και θέλετε να φτάσετε στον Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, θα πρέπει να περπατήσετε μέχρι την Ακτή Καλλιμασιώτη, ή να φτάσετε εκεί με ένα από τα λεωφορεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Ο σταθμός βρίσκεται σε ένα μεγάλο και ευδιάκριτο από μακριά κτίριο και αυτό βοηθάει στον εύκολο εντοπισμό του σταθμού.

Εισιτήρια για ΗΣΑΠ

Εισιτήρια μπορείτε να εκδώσετε στην είσοδο του σταθμού από τα αυτόματα μηχανήματα. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,40 € και ισχύει για 90 λεπτά σε όλα τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής. Το εισιτήριο πρέπει να ακυρωθεί στα μηχανήματα της αποβάθρας, πριν μπείτε στο τρένο. Η τιμή δεν ισχύει για τις γραμμές αεροδρομίου και Χ80.

Δρομολόγια ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά

Το πρώτο δρομολόγιο ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τον Πειραιά αναχωρεί στης 5:00 το πρωί και το τελευταίο στις 00:15 τα μεσάνυχτα, ενώ υπάρχει και ένα επιπλέον δρομολόγιο στις 00:30 με τερματικό σταθμό την Ομόνοια (εκτός Παρασκευής και Σαββάτου βράδυ).
Παρακαλώ σημειώστε πως μπορεί να υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια. Οι ανωτέρω πληροφορίες είναι ενδεικτικές.

Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά