Παρελάσεις Πατρινού Καρναβαλιού

Θέλω να παρελάσω! Οδηγίες για όσους θέλουν να παρελάσουν.

Πατρινό Καρναβάλι

Οι παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού

Η συμμετοχή στην παρέλαση αποτελεί έναν διακαή πόθο όλων των φίλων του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι συμμετέχοντες στην παρέλαση αναφέρουν πως το συναίσθημα του κεφιού και της χαράς που δημιουργείται κατά την διάρκεια της παρέλασης, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, παρά μόνο με την συμμετοχή σε αυτή.

Οι κεντρικές παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού είναι δύο (χωρίς να υπολογίζουμε την παρέλαση του παιδικού καρναβαλιού που πραγματοποιείται μια Κυριακή νωρίτερα). Πρόκειται για την Σαββατιάτικη νυχτερινή παρέλαση (αποκαλείται και “Ποδαράτη”) και την Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής. Σε αυτές τις παρελάσεις συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 150 πληρώματα (γνωστά και ως group), με ένα σύνολο περίπου 35.000 καρναβαλιστών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον επίσημο καρναβαλικό κανονισμό, τα πληρώματα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 300 άτομα. Υπάρχουν όμως πληρώματα τα οποία επιλέγουν να παρελάσουν με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, ο οποίος μπορεί να ξεπεράσει και τα 2000 άτομα!

Διαδρομές Παρελάσεων

Οι μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού είναι τρείς: η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των παιδιών, η βραδινή ποδαράτη παρέλαση και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Στον χάρτη παρακάτω φαίνονται οι διαδρομές, οι πορείες που ακολουθούν και τα σημεία έναρξης και λήξης.

Πώς επιλέγω καρναβαλικό πλήρωμα (group)

Η επιλογή πληρώματος στο Πατρινό Καρναβάλι δεν είναι εύκολη υπόθεση αν δεν γνωρίζετε πρόσωπα και καταστάσεις. Καταρχάς, τα πάντα εξαρτώνται από το τι ακριβώς ψάχνετε. Ψάχνετε πλήρωμα με φοιτητόκοσμο; Ψάχνετε οικογενειακό πλήρωμα; Ψάχνετε κάτι πιο ασφαλές ή ψάχνετε τον καλό και κακό χαμό ενός πολυάριθμου πληρώματος;

Η καλύτερη λύση είναι να γνωρίζετε κάποιον καρναβαλιστή που να ζει στην Πάτρα. Ο γνωστός σας είναι πιθανόν να γνωρίζει και να σας προτείνει ορισμένα πληρώματα, καθώς και να μεσολαβήσει για παραλαβή και την πληρωμή της στολής.

Ένας άλλος τρόπος είναι να επισκεφτείτε την έκθεση στολών πληρωμάτων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο περίπου ένα μήνα πριν την παρέλαση. Εκεί πολλά από τα πληρώματα εκθέτουν τις στολές τους και όσα επιθυμούν νέους συμμετέχοντες, παρέχουν τα στοιχεία επικοινωνίας. Πολλά πληρώματα δεν επιθυμούν νέους συμμετέχοντες για τον απλούστατο λόγο πως οι 300 επιτρεπόμενες συμμετοχές έχουν κλείσει.

Τελευταίος, τρόπος είναι η διαδικτυακή παρουσίαση των στολών. Αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο internet λίγες εβδομάδες πριν τις παρελάσεις αλλά αποτελεί κυρίως λύση της τελευταίας στιγμής καθώς οι διαθέσιμες επιλογές θα είναι λίγες.

Η συμβουλή μας!

Εάν μένετε στην Πάτρα, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επιλέξετε κάποιο πλήρωμα το οποίο θα συμμετέχει και στα παιχνίδια του Κρυμμένου Θησαυρού. Αυτό μπορείτε να το ρωτήσετε πριν κλείσετε την συμμετοχή σας. Με αυτό τον τρόπο και θα γνωρίσετε καλύτερα τα άτομα του πληρώματος στο οποίο θα παρελάσετε και θα ζήσετε τις απίθανες στιγμές γέλιου, αγωνίας και δράσης που προσφέρει η συμμετοχή τον Κρυμμένο Θησαυρό του Πατρινού Καρναβαλιού.