Ξεκίνησαν και πάλι οι πτήσεις από το Αεροδρόμιο Αράξου

Με πτήσεις της Ιρλανδικής εταιρίας Ryanair ξεκίνησε την Δευτέρα 1η Απριλίου η ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή σεζόν στο Αεροδρόμιο Αράξου.

Η εταιρία χαμηλού κόστους πετάει και φέτος από τον Άραξο για Μιλάνο και Πάφο. Ενώ από τις πρώτες κι όλας πτήσεις οι πληρότητες των αεροσκαφών κρίνονται ικανοποιητικές.  Δυστυχώς και παρ’όλη την επιτυχία που είχε σημειώσει πέρυσι η γραμμή Πάτρα – Λονδίνο, η Ryanair επέλεξε τελικώς την Κεφαλλονιά για να πετάει φέτος στον συγκεκριμένο προορισμό.

Παρ’ όλα αυτά το Αεροδρόμιο του Αράξου δεν περιορίζεται μόνο σε πτήσεις της εταιρίας Ryanair. Για μία ακόμα χρονιά η εταιρία TUI Fly αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν με πτήσεις προς Γερμανία. Φρανκφούρτη, Μόναχο και Ντύσελντορφ είναι οι σίγουροι προορισμοί ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους προορισμούς για Γερμανία.

Παράλληλα για μία ακόμα χρονιά έντονο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον εταιριών για πτήσεις από τον Άραξο για Ρωσία. Φέτος το καλοκαίρι αναμένονται δύο με τρεις εταιρίες με πτήσεις προς Μόσχα και ίσως και για Αγία Πετρούπολη.

Πιθανοί προορισμοί που σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasInfo.com είναι πιθανόν να εξυπηρετηθούν μέσω Αράξου από τον Μάιο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου είναι η Ζυρίχη, η Βαρσοβία και η Βιέννη ενώ συνολικά οι προορισμοί αναμένεται να ξεπεράσουν τους δέκα!

Το Αεροδρόμιο του Αράξου φαίνεται πως μέσα στην κρίση αποκτά δυναμική. Είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας να το στηρίξει και να το προτιμήσει ώστε οι εταιρίες και τα δρομολόγια να πολλαπλασιαστούν και γιατί όχι οι πτήσεις μην περιορίζονται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλο τον χρόνο. Φαεινό παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο των Χανίων το οποίο μάλιστα φέτος το επέλεξε η εταιρία Ryanair σαν βάση πράγμα που σημαίνει τον πολλαπλασιασμό των προορισμών, την κατακόρυφη αύξηση επισκεψιμότητας και σαφώς την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η στρατηγική θέση του Αεροδρομίου του Αράξου σε συνδυασμό με την σχετικά κοντινή απόσταση του αεροδρομίου από την Αθήνα, καθιστούν τον Άραξο σε ένα πολλά υποσχόμενο αεροδρόμιο.