ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ιδανικός προορισμός για τους φίλους του βουνού

Εκδρομή στα Καλάβρυτα

Η Πάτρα μπορεί να αποτελέσει μίας πρώτης τάξης βάση για έναν επισκέπτη που επιθυμεί να επισκεφτεί σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, οι Δελφοί και φυσικά το ιστορικό χωριό των Καλαβρύτων.

Καλάβρυτα

Μια εκδρομή στα Καλάβρυτα είναι ιδανική για αυτούς που επιθυμούν έναν προορισμό με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον όχι πολύ μακρυά από την Πάτρα καθώς τα Καλάβρυτα βρίσκονται σε μία απόσταση 88 χιλιομέτρων από την Πάτρα. Πρόκειται για ένα μέρος σημαντικής ιστορικής σημασίας για το Ελληνικό Έθνος, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό ψυχαγωγικό προορισμό κυρίως λόγω του χιονοδρομικού κέντρου και της μοναδικής ομορφιάς σιδηροδρομικής διαδρομής που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα.

Διαδρομή Πάτρα – Καλάβρυτα

Με αυτοκίνητο

Η διαδρομή Πάτρα Καλάβρυτα με αυτοκίνητο είναι 88 χιλιόμετρα και πραγματοποιείται σε περίπου 1,5 ώρα. Στα Καλάβρυτα θα φτάσετε μέσω της Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο) Πατρών – Αθηνών. Περνώντας το Αίγιο συνεχίζετε στην Ν.Ε.Ο μέχρι να συναντήσετε τις πινακίδες εξόδου προς Καλάβρυτα όπου και θα βγείτε από την Ν.Ε.Ο και θα ακολουθήσετε τον δρόμο δεξιά προς Καλάβρυτα.

Διαδρομή με αυτοκίνητο Πάτρα – Καλάβρυτα στον χάρτη

Με το τρένο – οδοντωτός σιδηρόδρομος (ΟΣΕ)

Πρόκειται για μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς καθώς το τρενάκι διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού. Η μετάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό προτείνεται ανεπιφύλακτα καθώς η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Από την Πάτρα μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι το Διακοπτό απ’ όπου αναχωρεί το τρενάκι για τα Καλάβρυτα. Στο Διακοπτό θα φτάσετε μέσω της Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο) Πατρών – Αθηνών. Περνώντας το Αίγιο συνεχίζετε στην Ν.Ε.Ο μέχρι να συναντήσετε τις πινακίδες εξόδου προς Καλάβρυτα και Διακοπτό όπου και θα βγείτε από την Ν.Ε.Ο και θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού.

Από την Πάτρα μπορείτε να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο του ΟΣΕ (το οποίο αναχωρεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό Πάτρας) το οποίο θα σας μεταφέρει στο Διακοπτό απ’ όπου θα μετεπιβιβαστείτε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε δίνει την δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους για την αποκλειστική μίσθωση τρένων τα οποία μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια εκτός προγράμματος.

 

Τι μπορείτε να δείτε στα Καλάβρυτα

Σπήλαιο λιμνών

Το Σπήλαιο των λιμνών απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Το σπήλαιο εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς του, έχει τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που εκτείνονται σε τρεις ορόφους, πράγμα που το καθιστά μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου προς το παρόν ανέρχεται σε 500 μέτρα ενώ περιλαμβάνει εγκατάσταση καλλιτεχνικού φωτισμού που μαγεύει τον επισκέπτη.

Τόπος θυσίας

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μνημείο των Καλαβρύτων το οποίο βρίσκεται στον λόφο του Καπή, περίπου 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης, στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943, οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω, όπου και εκτελέστηκαν.

Σήμερα στη ράχη του λόφου βρίσκεται ένας μεγάλος Σταυρός που θυμίζει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Στις στήλες που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των Εκτελεσθέντων ενώ στην κατακόμβη είναι αναρτημένα μικρά καντήλια ισάριθμα με τις οικογένειες των εκτελεσθέντων.

Μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος

Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο των Καλαβρύτων, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και το οποίο στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς. Μετά την απελευθέρωση ανακατασκευάστηκε και το 1986 κηρύχθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να στεγάσει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Μνημείο αγωνιστών 1821

Πρόκειται για ένα επιβλητικό μνημείο το οποίο εγκαινιάστηκε το 1971 και αποτελεί Ηρώο των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, που θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό Ζυγό.

Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Πρόκειται για την αρχαιότερη στην Ελλάδα η οποία χτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο. Βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειανατολικά των Καλαβρύτων στο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών με τα Καλάβρυτα, και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ’ όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού σε υψόμετρο 940 μέτρων.

Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

Η Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Καλαβρύτων. Αποτελεί σημείο υψίστης Εθνικής Ιστορικής σημασίας καθώς το 1821 η μονή αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα διαθέτουν ένα πλήθος καταλυμάτων για οικονομικά αλλά και ακριβά γούστα. Επιλέξτε εσείς το ξενοδοχείο που ταιριάζει στα μέτρα σας και απολαύστε την διαμονή σας στο γραφικό χωριό. Δείτε περισσότερα…

Booking.com
Booking.com

Save