Ακρωτήριο Δρέπανο – Kite surf

Η περιοχή του Δρεπάνου είναι μια από τις πιο φημισμένες περιοχές για Kite Surf, άλλα και ιστιοσανίδα. Απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, απόσταση που χρειάζεται περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Ο Φάρος στο ακρωτήριο του Δρεπάνου κατασκευάστηκε το 1888 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το ακρωτήριο του Δρεπάνου το οποίο έχει μορφή δρεπανιού, από το οποίο άλλωστε πήρε το όνομά της η περιοχή. Συνήθως οι άνεμοι που πνέουν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είναι ανατολικοί και μετά το μεσημέρι «γυρίζουν» σε μαΐστρο.

Τα τελευταία καλοκαίρια οι φίλοι το αθλήματος έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, ή να παρακολουθήσουν από κοντά το Kitesurf Festival που διοργανώνεται με επιτυχία από τον Αθλητικό Όμιλο Αετοσανίδας Cape Drepano και την διοργανωτική ομάδα του WBSF (Water Board Sports Festival).

Πώς να φτάσω στο Ακρωτήριο Δρέπανο;

Εάν έρχεστε από την Πάτρα θα πρέπει να οδηγήσετε στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου. Αφού περάσετε τον Άγιο Βασίλειο και έπειτα τα Αραχωβίτικα, θα φτάσετε στην διασταύρωση του Δρεπάνου.

Χαρακτηριστικό της διασταύρωσης είναι το μεγάλο περίπτερο στα δεξιά σας και το κατάστημα με είδη kit surf στα αριστερά σας.

Στην διασταύρωση θα στρίψετε αριστερά προκειμένου να «κατηφορίσετε» προς την παραλία. Μετά από περίπου 1 χλμ θα συναντήσετε το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝΑ. Σε εκείνο το σημείο θα στρίψετε δεξιά και αμέσως αριστερά, ώστε να συνεχίσετε τον κατηφορικό δρόμο προς την παραλία. Καταλήγοντας στην παραλία, το ακρωτήριο βρίσκεται στα 200 μέτρα αριστερά.

Εάν έρχεστε από Αθήνα θα πρέπει να βγείτε από την Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος των Σελιανιτίκων (μερικά χιλιόμετρα μετά το Αίγιο). Αφού βγείτε από την Νέα Εθνική Οδό, πάρτε την Παλιά Εθνική οδό στο ρεύμα προς Πάτρα και οδηγήσετε περίπου για 18 χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσετε στην διασταύρωση του Δρεπάνου και να στρίψετε δεξιά προκειμένου να «κατηφορίσετε» προς την παραλία ακολουθώντας τις ανωτέρω οδηγίες.

Διαδρομή Πάτρα - Aκρωτήριο Δρέπανο