Παραλίες στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές

Ανακαλύψτε τις καλύτερες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας

Στην Πάτρα, αλλά και σε κοντινές περιοχές, μπορείτε να βρείτε υπέροχες παραλίες για να απολαύσετε τον Ελληνικό ήλιο και τις όμορφες θάλασσες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για παραλίες αμμώδεις, είτε με χαλίκι, είτε με πέτρες.

Η παραλία της Πλαζ είναι η κοντινότερη στο κέντρο της Πάτρας και προσφέρει δροσιά σε εκατοντάδες Πατρινούς καθημερινά.

Οι παραλίες που βρίσκονται δυτικά της Πάτρας, όπως οι Καλόγρια, Κάτω Αχαΐα, Λακκόπετρα και Γιαννισκάρι, είναι πιο ζεστές παραλίες από τις ανατολικές και αμμώδεις. Αντιθέτως οι ανατολικές παραλίες, όπως αυτές των Αγίου Βασιλείου, Δημορηγόπουλου, Ψαθοπύργου, Ροδινής κλπ, είναι πιο κρύες με χαλίκια ή/και πέτρες.

Δυστυχώς παραλίες με γαλάζια σημαία δεν υπάρχουν μέσα στα όρια του Δήμου Πατρέων. Οι κοντινότερες παραλίες με γαλάζια σημαία δυτικά της Πάτρας (και πολύ κοντά στο Αεροδρόμιο του Αράξου) είναι οι: Καλόγρια, Λακκόπετρα και Τηγάνια, ενώ στα ανατολικά και επί του Δήμου Αιγιαλείας, οι παραλίες: Αλυκή, Διγελιώτικα και Πούντα.

Στο patrasinfo σας παρουσιάζουμε τις παραλίες που έχουμε ξεχωρίσει και θεωρούνται δημοφιλείς στο ευρύ κοινό. Πάρτε την πετσέτα σας, τα γυαλιά ηλίου σας, ένα καλό αντηλιακό και χαλαρώστε υπό τους ήχους των κυμάτων του Πατραϊκού και του Κορινθιακού κόλπου.