Αεροδρόμιο Άραξου

Ο Κρατικός Αερολιμένας της Πάτρας

Ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου

Το Αεροδρόμιο Αράξου βρίσκεται στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας (δυτικά του νομού Αχαϊας), 45 χλμ από το κέντρο της Πάτρας και 260 χλμ από την Αθήνα. Το Αεροδρόμιο Αράξου λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας την χειμερινή περίοδο κυρίως ιδιωτικά αεροσκάφη, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι εξυπηρετεί πτήσεις προγραμματισμένες ή πτήσεις charter από και προς πολλούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Πληροφορίες μετάβασης

Οι ταξιδιώτες, φτάνοντας στο Αεροδρόμιο Αράξου έχουν τις εξής επιλογές: μπορούν να διαλέξουν είτε ταξί, είτε να νοικιάσουν αυτοκίνητο, είτε να χρησιμοποιήσουν κάποιο δρομολόγιο των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαϊας,  προκειμένου να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό. Το ΚΤΕΛ Αχαϊας δρομολογεί λεωφορεία ανάλογα με την συχνότητα των προγραμματισμένων πτήσεων της Ryanair. Η ενοικίαση αυτοκινήτου εξυπηρετεί ιδιαίτερα, αλλά προτείνεται η κράτηση από νωρίς, καθώς την περίοδο αιχμής η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Κοντά στο Αεροδρόμιο

Σε κοντινή απόσταση από το Αεροδρόμιο Αράξου βρίσκονται οι καταγάλανες παραλίες του Ιονίου, όπως η παραλία της Καλόγριας (παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία), ενώ το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Δάσος της Στροφυλιάς και την Λίμνη του Κοτυχίου (τα οποία περιλαμβάνονται τους 11 προστατευόμενους υδροβιότοπους της χώρας). Πρόκειται για τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείτε μετά την άφιξή σας, ή πριν την αναχώρησή σας από το Αεροδρόμιο Αράξου.

Έχετε απορίες; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Αεροδρομίου Αράξου: +30 26930 54000

Τοποθεσία Αεροδρομίου Αράξου

Αναζήτηση διαμονής στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές

Booking.com
Booking.com